header_small_1

Onze diensten: Gevelonderhoud

onderhoud
  • Goed advies
  • Vakkundig werk
  • Van woning tot bedrijfspand
  • Eerlijke kwaliteit

Gevelonderhoud

Om uw pand in opperste conditie te houden, is regelmatig onderhoud aangewezen. Niet alleen vanwege het reinigende aspect ervan, maar ook omdat we tijdens het onderhoud waar mogelijk zorgen voor bescherming die een langere levensduur bewerkstelligt.

Eerst maken we een analyse om zeker te zijn dat we met de juiste producten aan de slag gaan. Elk materiaal heeft namelijk zijn unieke eigenschappen en manier van behandelen. Metalen zoals RVS en aluminium vergen een geheel andere aanpak dan bijvoorbeeld steen en beton. En met hout moet weer op een andere manier worden omgegaan.

Bekijk projecten

Vraag een offerte aan:

Gevelrenovatie

Gebarsten stenen, kapotte en lelijke voegen; wij zorgen ervoor dat het hersteld wordt en dat uw gevel er weer spic en span uitziet.

Kaleien

De gevel van je woning een totaal ander uitzicht geven? Dan is je gevel kaleien zeker het overwegen waard. Het geeft de buitenmuren niet alleen een karakteristiek uitzicht, maar beschermt ze ook tegen allerlei weersinvloeden. Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur, meestal metselwerk, wordt uitgestreken.

Kaleien wordt zowel toegepast bij gevels als binnenmuren en zowel bij nieuwbouw als renovaties. Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerkingslaag.

De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

Torbo-stralen

Torbo-stralen of wel soft/nevelstralen is een unieke reinigingstechniek om oppervlakken zoals gevels, natuur -en hardsteen te reinigen zonder schade te maken.

De reiniging gebeurt onder lage druk (5-8 bar) waardoor de kans op beschadiging nihil is. Het straalmiddel wordt vermengd met water en d.m.v. luchtdruk op het te reinigen oppervlak gespoten. Door de aanwezigheid van dit water wordt de stofproductie nagenoeg nihil.

Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de kwaliteit en sterkte van het oppervlak kunnen de luchtdruk en de toevoer van het straalmiddel worden ingesteld.Het meest gebruikte straalmateriaal is olivinezand in diverse hardheden. Hiernaast kan er ook gestraald worden met kalk, garnet, glasparels, etc….

Voegwerken

Mogelijkheden voor voegwerken zijn:
Voegen herstellen
Voegen uitslijpen/uithakken
Nieuw voegwerk

Bij het renoveren van een gevel is het soms nodig de voegen te verwijderen om deze vervolgens opnieuw te voegen. De verwijdering kan door middel van uithakken of uitslijpen. Soms is het verwijderen niet nodig en volstaat het om de kapotte stenen te vervangen of krimpscheuren te behandelen. Uiteraard kunt ook u ook bij ons terecht voor het aanbrengen van nieuw voegwerk

Hydrofuge

Het aanbrengen van waterafstotende middelen om uw gevel voor lange tijd te beschermen tegen externe invloeden.

Spuitkurk


Spuitkurk is de ideale vervanger van traditionele systemen voor renovatie en door zijn ruime toepassingsmogelijkheden om tegelijkertijd ook te decoreren, als ook door het grote prijsverschil met die systemen. Bovendien is het esthetisch uitzicht fantastisch. In tegenstelling tot verf (kurk voorkomt afbladdering door vocht) en cotegran (door zijn buigzaamheid voorkomt kurk barsten), biedt kurk thermische en geluidsisolatie, het ademt en is waterafstotend. De fabrikant garandeert voor een periode van 10 jaar de kwaliteit van het geleverde product, dat enkel door erkende installateurs aangebracht wordt.

• Energiebesparend.
• Anti-condensatie en reductie van koudebruggen.
• Geluiddempend (vermindering tot 8-10 decibel).
• Herstelling en omhulling van buitenlagen (eternit en platen) met het oog op hun esthetische renovatie. Tegelijkertijd zorgt het product voor de thermische en geluidsisolatie alsook de afdichting.
• Bescherming en herstelling van roofing terwijl er ook thermische isolatie geboden wordt, zodat de aantasting van de roofing door de tand des tijds tegengegaan wordt.
• Langdurig behoud van zijn eigenschappen en kenmerken; weersomstandigheden hebben er geen invloed op. Regelmatig opnieuw verven behoort tot het verleden.
• Voorkomt door zijn soepelheid de vorming van barsten in de gevels.
• Geschikt voor alle toepassingen waarbij een betere thermische isolatie en een mooier uitzicht nodig zijn.

Schilderwerken

Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld het bijwerken van krassen en beschadigingen in uw schilderwerk, maar ook aan grotere projecten zoals het (opnieuw) schilderen van muren, kamers, bedrijfshallen et cetera.

Nanocoatings

Nanocoatings voor aluminium, trespa en pvc: hoewel dit doorgaans duurzame materialen zijn, kunnen deze aangetast en vervuild worden door onder meer klimatologische omstandigheden. Om deze aantasting te vertragen/voorkomen kan Nove Diensten een coating aanbrengen die speciaal voor dit doel ontwikkeld is.

Graffiti

Graffiti kan heel mooi en kunstig zijn, maar als u het aantreft op uw pand, is het meestal zeer hinderlijk. Nove Diensten zorgt ervoor dat u geen spoortje meer ervan vindt.

Er bestaan daarnaast speciale coatings die het voor de graffiti-kunstenaars onmogelijk maken om uw gevel te versieren. Uiteraard kunnen wij deze coating voor u verzorgen.

Loading portfolio ...

Onderhoud - Projecten

Bekijk hier enkele voorbeelden van onze projecten in de categorie 'Onderhoud'.

Bekijk al onze projecten